Kahvila Merituuli

Kahvila Merituuli on jokaisen saarella viipyvän vierailulistalla. Virkistävä hetki kotoisalla ja raikkaalla terassillamme saa voipuneemmankin lomailijan hyvälle tuulelle. Tarjolla kahvilatuotteita, juomia ja mielenkiintoisia viinejä ja tunnustetusti maistuvia pitsoja. Herkullinen maku yhdistettynä uniikkiin ympäristöön ja iloiseen kesätunnelmaan saa kaiken maistumaan hieman makoisammalta.

Katso pitsalista.

Pitsojen paistaminen aloitetaan päivittäin aamukahviajan jälkeen, noin klo 11–12. Viimeiset pitsatilaukset tulee tehdä noin tunti ennen kahvilan sulkemisaikaa.

Kahvila Merituuli on sulkenut ovensa kesäkaudelta 2023. Kiitos kesästä ja nähdään taas kesäkuussa 2024!

KAHVILA MERITUULI
P. 010 832 3520
asiakaspalvelu@kaunissaari.fi
Kahvila Merituuli sijaitsee samassa rakennuksessa Kaunissaaren kaupan kanssa.

Lyhyt pitsahistoria

Kahvilan pitsauuni laitettiin tulille kesällä 2005 ja alusta asti ovat pitsamme niittäneet kiitosta asiakkaiden keskuudessa. Vuosien saatossa listalla ovat vilahdelleet erilaiset pitsojen täyteyhdistelmät, mutta klassikon asemaan nousseet suosikkimme pysyvät mukana kesästä toiseen. Listalle ideoidaan jokin uusi täyteyhdistelmä aina alkavalle kaudelle ja joku toinen saatetaan laittaa arkistoon odottamaan ehkä uutta tulemistaan.

Pitsojemme nimet poikkeavat yleisesti tunnetuista pitsojen nimistä. Alusta asti Merituulen pitsat ovat lainanneet nimensä kaunissaarelaisilta lähihistorian henkilöiltä tai Kaunissaaren elämänmenoon vahvasti vaikuttaneilta persoonilta. Useat pitsojemme nimikaimoista ovat jo ajassa eteenpäin siirtyneitä, mutta joukossa on myös nimiä, joiden henkilöt on edelleen mahdollista bongata kylän kujien kasvogalleriassa.

Katso pitsalista.

koho

Vastuullisuus kahvilalla

Kahvilalla syntyvät jätevedet johdetaan Kaunissaaren Majan puhdistamoon, jolloin prosessi toimii entistä paremmin tasaisemman ja suuremman puhdistustarpeen myötä. Kahvilalla on aina luotettu kompostoivaan käymälään asiakaskäytössä, ja mustia jätevesiä ei näin ollen synny ollenkaan.

Kaikki syntyvä biojäte ja kuivikekäymäläjäte kompostoidaan omissa lämpökompostoreissa. Syntyvä multa hyödynnetään saaren ympäristörakentamisessa. Jätejakeet jaotellaan erilleen jo syntyvaiheessa ja toimitetaan järjestetyn jätteenkeräyksen piiriin.

Sähkön- ja vedenkulutukseen on kiinnitetty merkittävää huomiota, ja kaikki työntekijät ovat sitoutuneet tietoiseen resurssien käyttöön. Laitehankinnoissa suositaan uuden sukupolven laitteita, jotka ovat energiatehokkaampia ja materiaalit kierrätettävämpiä kuin aiempien laitesukupolvien.

Kahvilan työntekijöiksi on pyritty löytämään saaren nuoria ja sellaisia henkilöitä, joilla on luontaista liittymäpintaa Kaunissaareen.

Haluan kuulumisia Kaunissaaresta!

Tilaamalla Kaunissaaren uutiskirjeen saat sähköpostiisi tuoreita kuulumisia, tarjouksia ja tietoa tapahtumista.

Tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa kirjeen lopussa olevasta linkistä.
Tietosuoja- ja rekisteriseloste